Мир і Добро – Pax et Bonum

Парафія Преображення Господнього в Борисполі

Польща: видавнича новина в Інституті Францисканських Досліджень

Інститут Францисканських Досліджень у Кракові опублікував “Книгу лицарського стану” Рамона ЛЮЛЛЯ (лат. Raymundus Lullus). Твір вийшов у світ як другий том серії «Францисканські автори».

Це перший польський переклад лицарського кодексу тринадцятого століття з обширними коментарями, що знайомляться з культурою давніх часів. Історичний фон сформований як кордон між християнською Європою та мусульманським Сходом. Головний герой – старий лицар, який навчає молодого сквайра (зброєносця), що таке честь, мудрість та правда.
«Книга лицарського стану» була створена у 1274-1276 роках. Намір автора полягав у кодифікації лицарських принципів, адже вірність у поєднанні зі здоровим глуздом, вірою, освітою та військовими навичками могла бути запорукою перемоги християнства у Святій Землі та під час Реконкісти.
Рамон ЛЮЛЛЬ (1232-1316) – францисканський терціарій з Пальма-де-Майорки (Іспанія), медик, юрист, філософ, поет, письменник, творець прислів’їв, логік, богослов, автор посібника з навігації, астролог, математик та місіонер. Багато його думок та висновків, що містяться у понад 250 творах, лише нещодавно, через століття привернули до себе увагу, ставши натхненням для нових відкриттів та рішень у різних сферах людської діяльності.
Інститут Францисканських Досліджень у Кракові був заснований в 1998 році Конференцією Францисканських Провінціялів (Провінційних Міністрів), що складається з вищих настоятелів 10 польських францисканських провінцій (Брати Менші, Брати Менші Конвентуальні та Брати Менші Капуцини). Інститут пропагує францисканську культуру через навчальну, наукову та видавничу діяльність. Він також проводить регулярні заняття для світських вірних та духовенства. Більше інформації на веб-сайті: www.isf.edu.pl.

Ufficio comunicazioni