Мир і Добро – Pax et Bonum

Парафія Преображення Господнього в Борисполі

Посвячення України та Росії Непорочному Серцю Марії

Ввечері 25 березня 2022 р., у санктуарії Матері Божої Фатімської в Мацьківцях і в санктуарії Матері Божої Цариці Миру та Поєднання у Більшівцях, в єдності з папою Франциском, єпископами і вірними з усього світу, був зачитаний акт посвячення України та Росії Непорочному Серцю Пресвятої Діви Марії.

Також у санктуарії в Мацьківцях, біля Хмельницького, ординарій кам’янець-подільської дієцезії о. єп. Леон Дубравський OFM та ординарій краківської провінції францисканців о. Мар’ян Голомб завірили Україну та Росію Непорочному Серцю Марії. У літургії брав участь о. Станіслав Кава OFMConv, кустош францисканців в Україні, місцеві душпастирі та вірні.

Натомість у санктуарії в Більшівцях вчинив це о. єп. Едуард КаваOFMConv, єпископ-помічник львівської архідієцезії. У Св. Месі також брали участь біженці зі сходу України, які живуть у монастирі.

Після завершення Євхаристії єп. Едуард освятив конференц-зал св. Йосифа, Обручника ПДМ. Завдяки коштам, які переказав фонд „Брат Сонце” з Кракова, ремонт приміщення був завершений на початку лютого поточного року.

Подібні урочистості відбулися майже у всіх римсько-католицьких церквах світу.

У львівському Кафедральному соборі урочисту подію очолив архієп. Мечислав Мокшицький, а в санктуарії Матері Божої Фатімської – о. Андрій Драус, кустош санктуарію.

До Ватикану, із проханням посвятити Росію та Україну Непорочному Серцю Марії, Єпископи Римсько-католицької Церкви в Україні та Вищінастоятелі чоловічих і жіночих інститутів богопосвяченого життя в Україні звернулися відразу після збройного вторгнення Росії до України. Автори ініціативи прагнули в такий спосіб задовольнити прохання/вимогу Матері Божої Фатімської з ціллю навернути Росію та відновити мир.

Маємо надію, що акт посвячення принесе щедрі плоди в серцях вірних і допоможе у наверненні багатьох грішників і ворогів Христа.