Мир і Добро – Pax et Bonum

Парафія Преображення Господнього в Борисполі

Дитячий мандрівний табір

Парафії Преображення Господнього в Борисполі.

Вже була середина літа, коли несподівано з’явилася можливість організувати якийсь відпочинок для наших дітей. Відбувалося це на швидку руку, щоб наші діти не тільки добре відпочили, але і встигли на початок нового шкільного року. Тож вирішено відпочинок поєднати з корисним, щоб було щось, що несоромно згадати у творі : «як я провів літо». Тож зорганізувавши відповідний транспорт на 17 осіб з яких було 14 дітей і 3 дорослих, ми вирушили в мандрівний табір францисканськими місцями. Задумка була така, щоб мешкаючи при наших парафіях ми мандрували по цікавих місцях в околиці. В парафіях ми пізнавали різноманіття традицій і релігійного життя нашої Римсько-Католицької Церкви. В мандрівках і екскурсіях пізнавали культурну і природну спадщину України. Про те, як це все відбулося розкаже коротенький звіт про нашу мандрівку.

7 серпня – понеділок

Кожний виїзд, а тим більш спонтанний попереджала організація заходу: були приготовлені буси, куплено їжу в дорогу і необхідні речі. Рано в ранці в понеділок 7 серпня виїхали з Борисполя в напрямку Львова, де була запланована ночівля і наше перебування в парафії св. Антонія до четверга 10 серпня. Дорогою до Львова наша група відвідала замок в Дубно де була проведена екскурсія працівниками замку.
8 срепня – вівторок

Був присвячений мандрівці старою частиною міста Львів: відвідини найвизначніших місць, храмів, морозиво, прогулянка «екскурсіїним поїздом». Ввечері взяли участь у Літургії на честь св. Антонія Падуанського в Санктуарії.
9 серпня – середа

Відпочиваючи після вчорашньої цілоденної виснажливою мандрівки по Львову ми провели цілий день у Львівському Музеї Архітектури і Побуту під відкритим небом «Шевченківський гай». Біля Борисполя є також подібні музеї, але у львівському зібрана архітектура Карпат і Прикарпаття. Найцікавішим експонатом, звісно, була велика гойдалка на території козацького стану.
10 серпня – четвер

З самого ранку ми попрощалися зі Львовом і поїхали на Івано-Франківщину. Дорогою ми відвідали два замки у Львівській області в Старому Селі і в Свіржі. На обід ми приїхали в Санктуарій Матері Божорї в Більшівцях де також взяли участь і Святій Месі і пройшлися екскурсією монастирем францисканців, котру провів нам о. Микола Орач. Після Більішвців ми затрималися в місті Галич, де побачили мініатюру Давнього Галича і пройшлися центром міста. Звісно, що не обійшлося без морозива і прогулянку по старому пішохідному мосту через річку Дністер. А потім нам почав ламатися бус ( і так вже було до кінця мандрівки) Вечеря нас чекала вже в Івано-Франківську в парафії Христа Царя де наступні дні до 14 серпня нас гостив о. Владислав.
11 серпня – п’ятниця

Після участі у Святій Літургій о. Владислав – настоятель парафії Христа Царя показав дітям Івано-Франківськ, а чоловіки в цьому часі ремонтували буса. Після обіду виїхали за Надвірну в гори на Бухтівецький водоспад де зробили пікнік і гарно провели час.

12 серпня – субота

Цей день був присвячений підкоренню найвищої гори України – Говерли. Для дітей це було справжнє випробування, що нам зайняло цілий день. На вершині ми помолилися за нашу Країну, за перемогу і за наших захисників. Щоб не брало сил спускатися в долину – з’їли обід на Говерлянці. Під кінець дня всі були змучені і брудні. але незламні і задоволені. Але бус знову був до ремонту.
13 серпня – неділя

В цей день ми брали участь у Святій Літургій разом з парафією Христа Царя в Івано-Франківську і відпочивали цілий день після підкорення Говерли. Але змучення нам не перешкодило відвідати ввечері Вовчинецьке знесіння з котрого видно весь Івано-Франківськ і поплюскатися в річці Бистриця.

14 серпня – понеділок

Подякувавши о. Владиславу і парафії Христа Царя в Івано-Франківську за гостину, відремонтувавши бус, ми відправилися до наступного місця нашого кількаденного перебування – до Санктуарію Матері Божої Фатімської в Мацьківцях на Хмельниччині. Подорозі ми відвідали фортецю в Хотині і покупалися в Дністрі. Пізним вечором ми примандрували до Мацьківців де нас чекали брати францисканці і смачна вечеря.

15 серпня – вівторок

В цей день була Урочистість Успіння Пресвятої Діви Марії. Ми взяли активну участь у Відпусті на доїздовій парафії братів францисканців на Волиці. А ввечері мацьківецька молодь приготувала для нас веселий вечір і танці. Настільний футбол не відпочивав аж до нашого виїзду з парафії в п’ятницю 18 серпня.

16 серпня – середа

Цей день був присвячений відвідинам Кам’янця – Подільського. Кафедральний собор, храм подомініканський, старе місто, Кам’янецька фортеця, музей мініатюр і морозиво залишили нам прекрасні спогади про цей день.

17 серпня – четвер

Це був день приготування до виїзду до дому. Але після ранкової Меси в парафії ми поїхали ще в Хмельницький на Південний Буг де вдосталь покупалися.

18 серпня – п’ятниця

День нашого повернення до дому до Борисполя. Після ранкової Меси і сніданку ми попрощалися з братами францисканцями і поїхали в напрямку Борисполя. По дорозі ми відвідали Санктуарій Матері Божої в Летичеві і Санктуарій Матері Божої в Бердичеві. В Житомирі ми відвідали музей космонавтики ім. Є. Корольова де нам провели цікаву дитячу екскурсію. Під вечір вже були в Борисполі: всі здорові і неушкодженні, сповнені прекрасних вражень.