Мир і Добро – Pax et Bonum

Парафія Преображення Господнього в Борисполі

Апостольство молитви (Всесвітня молитовна мережа Папи)


Травень 2022

– за молодь, сповнену віри –

Молимося за всю молодь, покликану жити повноцінно; нехай вони побачать у житті Марії спосіб слухати, глибину розпізнавання, мужність, яку породжує віра, і відданість служінню.

Роздуми отця Едварда Луней (Fr. Edward Looney)

Наша Церква була благословлена багатьма молодими святими. Тим більше, що сьогодні у молодих людей є сучасники і сучасниці, у яких вони можуть черпати натхнення, наприклад Бл. К’яра Бадано, яка любила грати в теніс або інтернет-підкований Бл. Карло Акутіс. Молоді святі минулого, такі як святий Домінік Савіо або свята Марія Горетті також надихають. У намірі цього місяця наш Святіший Отець запрошує нас подумати про свідчення молодої Марії, яка, будучи дівчинкою-підлітком, прийняла Божий план і місію для її життя як Божої Матері. Коли її відвідав Архангел Гавриїл, вона не вагаючись сказала «фіат» або дозволила мені це зробити.

Марія прожила своє життя повною мірою, тому що прожила своє життя згідно з волею Божою.

Вона хотіла лише того, чого хотів Бог для її життя. Повнота життя Марії стала результатом створення її дому із самим Богом, який втілився в особі Ісуса Христа.

Життя Марії гідне наслідування для всіх віруючих християн, а особливо для молоді. Сьогодні у світі багато шуму, який вимагає уваги молодих людей, часто відволікаючи їх від слухання Бога. Марія слухала ангела, і вона слухала слова і вчення Ісуса. Вона слухала глибоко в своєму серці, що змусило її відвідати свою двоюрідну сестру Єлізавету. Марія вчить нас слухати тихий шепіт Бога в наших серцях.

Уважне слухання Бога дозволить глибше розпізнавати, коли молоді люди чують заклик до священства, посвяченого життя або шлюбу.

Відважна Марія з Назарету попросила свого сина в Кані допомогти подружжю, коли вони святкували весілля. Мужність Марії започаткувала годину Господа та Його служіння, але також породила віру серед учнів, оскільки святий Іван говорить нам, що «тож і учні Його увірували в Нього»: (Івана 2:11). Як Матір Божа і мати всіх віруючих, Марія присвячує своє життя служінню людству молитвами заступництва та посередництва благодаті.

Нехай за молитвами Марії всі молоді люди живуть повноцінно згідно з Божою волею, слухаючи і розрізняючи, віруючи і служачи.

Щоденна молитва:

О Ісусе, через Непорочне Серце Марії, я приношу Тобі свої молитви, справи, радості та страждання цього дня в єдності зі Святою Жертвою Меси по всьому світу. Пропоную їх за всі наміри Твого Найсвятішого Серця: спасіння душ, відшкодування за гріхи і возз’єднання всіх християн. Я офірую їх у намірах наших єпископів і всіх апостолів молитви, а особливо за тих, за кого цього місяця пропонує молитись наш Святіший Отець—

ТРАВЕНЬ: за молодих людей, сповнених віри. Молимося за всю молодь, покликану жити повноцінно; нехай вони побачать у житті Марії спосіб слухати, глибину розпізнавання, мужність, яку породжує віра, і відданість служінню.