Мир і Добро – Pax et Bonum

Парафія Преображення Господнього в Борисполі

Молитва до святого Архангела Михаїла

Святий Архангеле Михаїле, борони нас у боротьбі; проти підлості та пасток злого духа будь нашою охороною. Нехай Бог приборкає його, просимо покірно. А ти, Князю небесного війська, сатану та інших злих духів, котрі кружляють по світу, щоб погубити душі, міццю Божою кинь до пекла. Амінь.

Або:
Святий Архангеле Михаїле, найславетніший князю й полководцю ангельських воїнств! Прийди на допомогу людям, яким загрожують сили темряви. Прийди, адже люди створені за образом Бога; відкуплені життям, смертю і воскресінням Ісуса Христа, Його Сина; призначені бути храмом Святого Духа.
У тобі, святий Михаїле, Церква має свого Захисника й Покровителя. Ти ведеш спасенних до небесного щастя. Проси Бога миру, щоб Він переміг владу сатани – сіяча неспокою і лицемірства, – і не дозволив йому тримати людей в рабстві та шкодити Церкві.
Нехай з твоєю допомогою Жінка, одягнена в сонце, Цариця Ангелів, розчавить голову Антихристу й захистить своїх земних дітей від його підступів.
Перший захиснику слави Всевишнього! Занеси наші молитви до Бога і проси Його змилосердитись над нами. Зв’яжи сатану й кинь його в пекельну безодню, щоб він більше не обманював народи.
Вчини так, щоб ми все своє земне життя і всю вічність звіщали гасло: „Хто ж як Бог!” Амінь.