Мир і Добро – Pax et Bonum

Парафія Преображення Господнього в Борисполі

Храмове свято. Чим насправді є для нас цей день?

Храмове свято!

Чим насправді є для нас, християн, цей день? Чому це свято є таке важливе і як ми його переживаємо? Ці і багато інших питань постають перед нами, коли хочемо більше пізнати себе, своє оточення, своїх близьких, братів і сестер, і перед усім — Бога. Він виявив велику незбагненну любов до нас, мешканців Бориспільщини і покликав до заснування Костелу Преображення Господнього 20 років тому братів-францисканців.

«Відбудуй мою Церкву» – так сказав Господь святому Франциску в далекому ХІІІ столітті і продовжує запрошувати до цього францисканців теперішніх. Авжеж, ми розуміємо, про що казав Господь Францискові, про яку Церкву Він просив. Про ту Церкву, якою є ми всі, об‘єднані в Бозі. Про Церкву, яка не обмежена стінами будівлі.
У нашому сучасному світі люди зазвичай не розуміють навіщо витрачати час і йти до Храму, гаяти час на Службі Божій, на якесь спілкування… чи не можу я просто молитися вдома і тихенечко собі вірити? Звісно, що можу. Та чи буде це справжня віра, чи буде вона мати зцілення для душі від численних наших зранень, яких ми зазнаємо постійно, починаючи з дитинства? Чи зможе така віра вирвати людину з сітей егоїзму і гріха? Чи не замкне вона нас у такому дуже тісному особистому просторі, де все крутиться тільки навкруги нас?

Що може дати і дає Дім Божий? Коли приходиш до Церкви – мир і спокій наповнює душу. Внутрішня оздоба Храму, ікони і люди надихають на молитву. Люди, які приходять до Храму є настільки різними, що аж затамовує подих від дива, як Бог так зробив, що не існує схожої на сто відсотків людини! Кожна людина, парафіянин, священник, монах або монахиня є неповторні і вносять свою неповторність як цеглинку до подальшої розбудови нашої Церкви.

За 20 років існування Храму Преображення Господнього парафія виросла в рази. Завдяки Божій благодаті, багато хто з парафіян не тільки приходять на Меси, але діляться своїми вміннями і талантами на благо інших. В нашому Храмі є хор, катахетичні класи, кола Живого Розарію, Домашньої Церкви, різноманітні спільноти. Ми можемо відкривати в собі нові таланти і можливості, розпізнати своє покликання, служити. Господь дає нам таку ласку через заступництво святих і Діви Марії. Ісус Христос преображається для кожного з нас, щоб ми краще пізнали себе, стали вільними, примирились з собою і нашими ближніми. Він діє для нашого блага також через інших людей, наших братів і сестер в Христі, з якими ми творимо живе Тіло Церкви і маємо спільний Дім. Цим ми радіємо в день Храмового Свята, славимо Бога і несемо мир, добро, радість і світло для світу. Амінь