Мир і Добро – Pax et Bonum

Парафія Преображення Господнього в Борисполі

Лист про річниці, пов’язані зі св. Антонієм з Падуї та ВДМ у 2022 р.

Шановні провінційні міністри,
Шановні провінційні кустоши,
Шановні брати, які займаються душпастирством молоді та покликаннями,

Ми направляємо до вас цього листа, щоб проінформувати вас про формаційну програму для монаших спільнот та молоді, яка буде пов’язана з двома річницями св. Антонія з Падуї та з підготовкою до Всесвітніх Днів Молоді в Лісабоні у 2022 р., місті народження св. Антонія.
В цьому року маємо 800-у річницю приєднання до Ордену Фердинанда з Лісабону, який у Коїмбрі взяв ім’я брата Антонія. Наступного року виповнюється 800 років з моменту приїзду брата Антонія до Італії та його участі у капітулі наметів в Асижу.
Генеральний Дефініторіум вирішив не організовувати міжнародну зустріч молоді “Giovani verso Assisi” у 2021 р., а зосередити всю енергію та сили Ордена на цій події вселенської Церкви у 2022 р. Ювілеї св. Антоніо та Всесвітні Дні Молоді в Лісабоні – це провіденціальні урочистості, які дають можливість братерським спільнотам та молоді слідувати шляхом становлення.
У зв’язку з цим, ми хотіли б запропонувати в 2021 р. формаційний тиждень для всіх братів, відповідальних за душпастирство молоді та покликання, а також для світських аніматорів наших молодіжних груп з усього світу, щоб відкрити або пізнати наново постать св. Антонія з Падуї, а потім показати його молодим людям як зразок віри, розпізнавання покликання та місійного служіння. Звичайно, мова йде і про спільну підготовку до Всесвітніх Днів Молоді у Лісабоні.

Коротше кажучи, мета формаційного тижня є подвійною:
1. спільна підготовка до Всесвітніх Днів Молоді
2. знайомство один з одним, краще розуміння методів душпатирства молоді в різних куточках світу та знайдення напряму чи спільного стилю, пов’язаного з постаттю св. Франциска: все це через нове відкриття багатого життєвого досвіда св. Антонія з Падуї.

За наступним посиланням ви можете завантажити повний текст листа із запропонованою програмою урочистостей та іншими детальними вказівками >>>