Мир і Добро – Pax et Bonum

Парафія Преображення Господнього в Борисполі

Вісімсота річниця св. Антонія з Падуї

На початку Великого Посту буде опубліковано шестирічний план Ордена (2019-2025). Документ нагадає нам, що ми вступаємо до святкування декількох важливих ювілейних подій, які не лише мають особливе значення для нас, але перш за все вказують напрямок на майбутнє.

У 2020 році припадає дуже значна річниця: 800 років тому молодий августинський канонік Фернандо, переконаний свідченнями невеликої групи братів (перших мучеників Ордену, яких ми згадуємо в літургії 16 січня), вирішив стати братом меншим, щоб як вони, віддати своє життя заради Євангелії. Він обрав собі ім’я брат Антоній.
У 2021 році ми згадаємо річницю прибуття брата Антонія в Італію (1221 р.): Події, що відбувалися ненавмисно, але які – підтримувані заохоченням св. Франциска – проклали нові шляхи євангелізації у служінні Церкві.
Будуть й інші ювілеї, про які ми нагадаємо трохи пізніше.
Однак, ми хочемо вказати на деякі дати зараз, щоб ви змогли включити їх до свого календаря. Колегія Ордену разом з братами, відповідальними за катехизацію молоді, організовує спільне святкування антоніанських ювілеїв для молоді та розпочинає підготовку до Всесвітніх Днів Молоді в Лісабоні у 2022 року.

Тому варто позначити наступні дати у своєму календарі:

Вісімсота річниця св. Антонія з Падуї:
1220 р. – вступ до францисканського Ордену
1221 р. – приїзд до Італії та участь у капітулі наметів в Асижу.

Урочистості для духовенства та молоді:
• Травень 2020 р. – паломництво та семінар на тему постаті св. Антонія з Падуї для духовенства та молоді з федерації FIMP (Federazione Intermed Mediterraneana Ministri Provinciali)
• Серпень-вересень 2021 р. – паломництво слідами св. Антонія та формаційна зустріч для духовенства та аніматорів молодіжних груп під час підготовки до ВДМ у Лісабоні
• 2022 р. – ВДМ у Лісабоні

Незабаром буде більш детальна інформація про заплановані урочистості.

Ufficio Comunicazioni