Мир і Добро – Pax et Bonum

Парафія Преображення Господнього в Борисполі

Рим: генеральна дефініторія з відвідуванням монастиря св. Антонія


Ввечері 18 грудня 2019 року відбулася зустріч братів з монастиря св. Антонія у Alle Terme (La Vigna), Італія з генеральним міністром, бр. Карлосом ТРОВАРЕЛЛІ та його дефініторія.

Після вечірньої молитви у монастирській каплиці, всі зібрались у трапезній, щоб відсвяткувати майбутнє Різдво. Спершу співали традиційну різдвяну колядку різними мовами (Тиха ніч), потім пролунали побажання Генерального міністра та, посилаючись на багату польську традицію – ділилися оплатком, символічний жест в якому всі брати висловлюють різдвяні побажання та взаємне прощення один одному. Це все допомогло краще зрозуміти глибший сенс святкування Різдва, і водночас відчути себе, як у родині …

У цьому академічному році 2019/2020 монаша спільнота складається із сімнадцатьох братів з 9 країн (Замбія, Бразилія, Колумбія, Хорватія, Кенія, Мексика, Польща, США та Філіппіни), а очолює ї опікується нею, бр. Роберт ЛЄЖОГУПСКІ. Основна і конкретна місія спільноти – це постійне і цілісне формування, спрямоване на більш глибоке наближення до Христа, наслідуючи приклад св. Франциска. У спільному досвіді францисканської харизми особливо корисні деякі заходи: дослідження, полікультурний вимір у спільному житті, можливість придбання великого душпастирського досвіду, які пропонує Рим.

Спільнота монастиря св. Антонія