Мир і Добро – Pax et Bonum

Парафія Преображення Господнього в Борисполі

Лудзь-Лагєвнікі: нові диякони і пресвітер

11 травня 2019 року в провінції Матері Божої Непорочної Братів Менших Конвентуальних (францисканців) у Польщі, були висвячені троє дияконів та один священик.

Висвячував братів єпископ Едуард КАВА, францисканець, який з 2017 року є єпископом помічником у Львові.
Діяконат отримали бр. Якуб КАМІНЬСКІ, бр. Олексій М. ЮХНЕВИЧ та бр. Лукаш М. РОМБЕЛЬ, священство – бр. Бартош М. БОГУЦКІ.
Урочиста Євхаристія, яку очолив єпископ Едуард, відбулася у Санктуарії св. Антонія з Падуї в Лудзь-Лагєвніках у 11:00. У промові єпископ розповів про так звану “вечерю запрошених”, посилаючись на фрагмент Євангелія від св. Луки (Лк 14, 15-24), де тим, хто запрошує, є Сам Бог. Кожна історія покликання є унікальною та неподібною до інших. Він також зазначив, що сьогодні потрібно багато сміливості, щоб стати на цей шлях, тому що новопосвячені, навіть якщо вони ще нічого не зробили, вже винні у всьому, що є не так в Церкві. Він стверджував, що в такий неспокійний час потрібно особливо вклонятися й вихваляти Бога, саме тому він закликав усіх вклонитися Богові та подякувати Йому за цих новопосвячених братів.
Після урочистої Євхаристії відбулася спільна агапа.
Ми бажаємо нашим братам опіки і захисту нашої Цариці, Непорочної Марії, а також Божого благословення та всіх необхідніх благодатей в майбутнього. Мир і Добро!

Секретар Вищої Духовної Семінарії в Лудзь-Лагєвніках